Saab reservedele

Planen var at bygge militærfly i slutningen af 1930érne for Svenska Aeroplan AB (Saab), men efter 10 år præsenterede virksomheden en lille bil med et aerodynamisk karosseri tydeligt inspireret af den viden og erfaring virksomheden havde fra flyproduktion. Det var den lille Saab 92, som i mange munde kaldes for ”Den originale Saab”. Men ikke blot var der tale om inspiration hentet i sin erfaring fra flyproduktion, der var også tale on innovation. Der aerodynamiske design gav nemlib bilen en meget lav – ja helt ned til 0,31i luftmodstandskoefficient. Og den lille bil blev hurtigt meget populær i løbet af 1950érne både i Danmark og andre nordiske lande og med fokus på kontinuerligt at forbedre grundkonstruktionen gik der en del år inden fabrikken igen viste nye konstruktioner frem. Den næste var først i slutningen af 1960érne hvor Saab 99 blev præsenteret. Denne Saab 99 var et bud på at mænge sig med de lidt mere eksklusive biler på markedet på denne til.
Siden har den ene klassiske model efter den anden set dagens lys på den svenske fabrik i Trollhättan, og Saab har ydet et væsentligt bidrag til at gøre turboladede motorer anvendelige i personbiler, hvilket har sat streg under virksomhedens forsatte innovative ambitioner.
 
Nogle turbulente år
Men det var ikke nok for Saab at arbejde ud fra denne tankegang om at videreudvikle på disse klassiske modeller og efter nogle år med økonomiske vanskeligheder blev bilproduktionen i 1990 udskilt i et nyt selskab Saab Automobile AB med General Motors som 50% medejer og som senere overtager hele selskabet med hensigten om at redde virksomhedens økonomi. Dette lykkedes dog ikke og man forsøger at sælge firmaet, hvilket først lykkedes i 2010 til det hollandske bilfirma Spyker. Spyker producerede fortrinsvis sportsvogne og planen om at få virksomheden på rette fode holdt ikke og en række af Saab´s koncernens virksomheder måtte i 2011 indgive konkursbegæring. I 2012 overtages Saab af firmaet Nevs (National Electric Vehicle Sweden), der med sine kinesiske forbindelser få år efter kunne præsentere en ny produktion af Saab biler til både det svenske og kinesiske marked.
 
Innovationen fortsætter
Men selv om der kom nye kræfter ind i virksomheden så hold man stadig fokus på den oprindelige forretningsidé om at innovation altid er vejen frem. Og denne kompromisløs tilgang til netop innovation har gjort Saab til et internationalt symbol for folk, der gerne vil skille sig ud fra mængden og dette har styrket varemærket i et globalt perspektiv.
 
Respekten for det originale – også når det gælder reservedele - brug derfor NAP´s anerkendte OEM brands som fx. Bosch, ATE, Zimmermann, Hella m.f.
Saabs rødder i flyindustrien, den innovative tilgang til bilproduktion, det unikke design og dens tidsløshed viser noget om at have respekt for det originale og det har vi også, når det gælder reservedele til Saab. Vi tilbyder derfor både originale samt uoriginale dele, der lever op til standarden for de originale dele samt tilbehør til alle Saab modeller. Enten har vi disse på lager, eller vi skaffer dem. For vi ved at det er vigtigt at værne om bilen med kun de bedste produkter, så bilens brugtvogns værdi bliver så høj som muligt. 

Kontakt os hvis vi skal hjælpe dig på vej med at finde de helt rigtige dele.

Saab 600 reservedele
Saab 9-3 reservedele
Saab 9-3X reservedele
Saab 9-5 reservedele
Saab 9-7X reservedele
Saab 90 reservedele
Saab 900 reservedele
Saab 9000 reservedele
Saab 95 reservedele
Saab 96 reservedele
Saab 99 reservedele
 

Nordic AutoParts ApS   Marøgelhøj 13   DK-8520 Lystrup   Tlf: 86 17 27 99   info@nap.dk © Nordic AutoParts ApS - All rights reserved 2012