Mazda reservedele

Mazda Motor Corporation er en japansk bilfabrikant beliggende i Fuchu, Hiroshima, Japan. 
Det hele startede dog med fokus og produktion af noget andet end biler da Jujiro Matsuda stiftede sin virksomhed Toyo Cork Kogyp i 1920. Toyo Cork Kogyo var en virksomhed der gjorde sig i fremstilling af kork. I starten af1930’erne – godt 11 år senere udspringer Mazda fra denne virksomhed. Navnet Mazda menes at stamme fra stifteren, Matsuda. Opstarten var en produktion af motorcykler og kort efter fulgte udviklingen og produktionen af lette vare-og lastbiler. Den første lille 3-hjuæet lastbil hed en Mazda-go og den blev hurtigt eksporteret til flere lande.
Først i starten af 1960’erne fulgte produktionen af Mazda’s første personbil. Udgangspunktet var små personbiler. Den første 2-dørs personbil Mazda R360 Coupe var en af tidens letvægtsbiler, der slog godt igennem i Japan. Bilen var en 2-sæders coupe med en tophastighed på godt 90 km/t og var i tiden den letteste personbil i landet. Snart kom også en lidt større bil på markedet og Mazda fik for alvor gang i eksporten af biler.
Langt de fleste blev produceret på hjemmemarkedet og resten på fabrikker rundt omkring i verden.
Over de næste mange år og til nu findes bl.a. følgende Mazda modeller: 
Mazda CX-3 · Mazda6 2015 · Mazda3 · Mazda CX-5 2015 · Ny Mazda2 · Ny Mazda MX-5 · Mazda 2 · Mazda 3 · Mazda 6 · Mazda CX-3 · Mazda CX-5 · Mazda MX-5 · Mazda MX-5 RF
 
Mazda og rotationsmotoren:
Mazda er bl.andet blevet kendt på deres rotations-motor, som Mazda købte patent på, og som var et alternativt motorkoncept i forhold til de øvrige på markedet. Idéen til dette motorkoncept kom fra tyskeren Felix Wankel. Mazda er den eneste bilproducent der forsat udvikler dette koncept og er med tiden blevet direkte synonyme med denne type motor.
 
En rotationsmotor er kendetegnet ved at anvende forbrænding til at få en flad skive til at dreje rundt, frem for at få en række stempler til at køre op og ned. Hermed har rotationsmotorer et lavere støjniveau, fylder mindre, hvilket betyder, at karrosseriet kan være slankere samt den kan klare flere omdrejninger i minuttet. Dette gør den også ideel til motorsport.
Og Mazda er meget aktiv indenfor netop motorsport og har flere gange både deltaget og vundet sejre i det populære Le Mans.
 
Mazda er innovativt design:
Mazda går all in når det gælder design og innovation. For de dygtige designere bag brandet har formået at følge med tiden og udfordre designet i så stor en grad, at dette har medført stort international design anerkendelse samt mere en 350 priser for design og innovation. Her i blandt de anerkendte Red Dot Design pris til What Car? / Årets bil. Mazdas design vurderes som værende opfindsomt, æstetisk, dristigt og interessant. Dette giver anerkendelse og er en egenskab, der dyrkes vedvarende hos Mazda.
 
Mazda og Ford:
Da Mazda i 1970’erne søgte en investor for at afhjælpe de økonomiske vanskeligheder som bilproducenten var havnet  i, opstod et samarbejde med Ford Motor Company.
Dette gav Mazda et boost i forhold til deres salg af biler på det Amerikanske marked, da partnerskabet indeholdt såvel idéer som joint ventures. Dette partnerskab sluttede i 2010, hvor Ford sælger deres aktier i Mazda.
 
Mazda reservedele hos NAP:
Mazda har altid været en kendt bilmærke i DK og derfor har vi også de meste almindelige dele hertil. Hos NAP er det muligt at købe reservedele til Mazda fra stærke producenter i vores onlineshop som fx. ATE, Bilstein, Bosch, Delphi, TRW, Zimmermann m.f.
 
Vi har bl.a. Mazda reservedele til følgende bilmodeller:
Mazda 121 reservedele
Mazda 2 reservedele
Mazda 3 reservedele
Mazda 323 reservedele
Mazda 5 reservedele
Mazda 6 reservedele
Mazda 626 reservedele
Mazda 929 reservedele
Mazda CX-3 reservedele
Mazda CX-5 reservedele
Mazda MX-5 reservedele
 
Så når behovet for Mazda reservedele opstår, så kontakt NAP og vi står klar til at hjælpe.

Nordic AutoParts ApS   Marøgelhøj 13   DK-8520 Lystrup   Tlf: 86 17 27 99   info@nap.dk © Nordic AutoParts ApS - All rights reserved 2012